lørdag 17. oktober 2009


Tim og jeg har vært på kurs i rundering hos Lotta Könberg i Östersund 09 -11.10, med Morten Egtvedt som instruktør!
Vi reiste til hytta i Femundsmarka torsdag den 08.10 for å overnatte. Der var det snø og veldig vakkert. Tim ble overbegeistret. Han raste avgårde da han kom ut av bilen og vi gikk fra vegen nedover til hytta. Han holdt full rulle hele vegen, bare avbrudt av å rulle rundt i snøen. Han er en ekte vinterhund! Med full oppakning kom vi oss fram på hytta klokken 17. Det var bare to kuldegrader og strålende solskinn. Morgenen etter viser bildet at Tim har funnet en lekker pinne, med Langsjøen og Gloføken i bakgrunn. Deretter gikk ferden videre til Östersund via Røros. Vi brukte fem timer på turen og fikk innstallert oss på Clarion hotel Grand. Klokken 19.00 var det teori på Canis sitt lager i Östersund. Lotta stod for bevertning og salg av varer. Morten underviste i grunnleggende prinsipper for klikkertrening i søk/rundering. Klokken 21.30 stupte vi til køys klar for praktisk læring lørdag.


Tim gir god kontakt

Tim opplevde mye læring i Östersund. Vi måtte passere både resepsjonen og baren på hotellet, for å komme inn i heisen. Der var det mange mennesker, som han vanligvis finner svært så spennende. Han oppførte seg som en verdensvant hund og gikk verdig inn i heisen. Han fikk naturligvis lov å prøve senga på hotellrommet sammen med mor, men det ble fort for varm. Gulvet var å foretrekke! Lørdag 09.10, møttes vi klokken ni. Det var sju eksvipasjer, medregnet Morten og Kira. Tror (dette er min tolkning) at Morten syntes han hadde en brokete gjeng. Jeg synes dette bidro til mye læring!


Tim er klar for figurant

Tim var ikke helt klar for å finne figuranter ved første treningsøkt. Han var opptatt av å løpe avgårde og følge hva snuten ga ham beskjed om. Ekte hannhund... Lotta tok på seg både å filme og ta bilder. I tillegg bidro hun som figurant for flere av oss og var et glimrende forbilde for hvordan figuranter bidrar til god forsterkning. Som igjen bidrar til at hunden søker ut og fram.





Tim i farta!

Vi holdt på i 9 timer første dagen. Tim og jeg fikk to økter i likhet med de andre. Det var morsomt å se hvordan de med lang erfaring og de med lite erfaring etterhvert kunne bidra overfor hverandre og hverandres hunder. Vi hadde et stor sprik i alder både når det gjaldt hunder og eiere! Lotta og Morten bidro med sin kunnskap, som gjorde at vi fikk en god utvikling. Søndag hold vi på i sju timer og vi fikk også til to økter hver. Tim ble etterhvert mer stabil og vi fikk en bedre flying. Han ble desverre halt det siste øktet. (Heldigvis er det ikke noe alvorlig og han er helt fin nå.) Vi har lært og erfart mye bra på kurset og jeg har fått mang ideer om videre trening.


Tim har funnet figurant Sandra

Tim har fungert bedre på trening hjemme, enn hva han gjorde i Östersund. Men jeg synes det hjelper å trene flere steder fordi det utfordrer oss på det som er trygt og forutsigbart. Jeg ser at vi trenger å trene mye mer på innkalling og lydighet. Det er bare å stå på og trene videre! Det er også viktig å finne god nok forsterkning. Kattemat var det som fungerte bra på siste økt. Han er ikke det matvraket mange tror golden er.


Tim sin første treningsøkt i Östersund


Filmen har ikke verdens beste kvalitet, men den sier noe om Tim og hvordan snuten blir sterkere enn all annen belønning. Nå er det bare å trene, trene , trene, så kommer vi sterkere tilbake. Takk til Lotta Könberg og Morten Egtvedt for et glimrende kurs. Takk til alle dere figuranter som fikk Tim til å ville mer! Vi var ganske slitne, da vi etter nok en fem timers kjøre-tur ,kom fram til hytta kl. 21.30 søndag kveld. Det var bra hodelykten var lett tilgjenglig da vi tok fatt på vegen til hytta i snø og 2 kuldegrader. Det var bare å fyre opp, ordne seg mat og etterhvert stupe utmattet til køys. Tim og jeg var helt skutt. Dagen etter tok vi fatt på vegen til Hamar. Vi er nok snart i treningsmodus igjen...

2 kommentarer:

  1. Hei Wenche

    Fin blogg du har fått og så fin hund du har:)
    Tim blir nok en bra runderingshund med tiden. Lykke til videre!

    PS! Håper det er greit at jeg har lagt bloggen din til min side.

    SvarSlett
  2. Tusen takk! Det er helt greit at du har lagt bloggen min til din side. Du har jo en veldig fin blogg også og jeg følger med interesse treningen din. Hilsen Wenche

    SvarSlett