søndag 24. januar 2010

Lydighetskonkurranse i Flatebyhallen

Tim ligger i ro selv om en hund skritter over halen


Vi har vært i Flatebyhallen i Enebakk i dag 24.01.10. Follo brukshundklubb var arrangører for en stor lydighetskonkurranse som også var tellende for uttak til landslaget i lydighet.
Jeg hadde ikke meldt på Tim og meg nettop fordi dette er et sted med mange og mye forstyrrelser. Ikke et sted for en nybegynner kanskje. Men det ble jo et ypperlig sted å trene på å kunne slappe av og kose seg der det foregår mye. Tim var virkelig avslappet. Han satt og lå foran meg da det ruslet og gikk mange hunder og folk forbi.



Tim har funnet Guro

Vi traff en hel gjeng fra Hamar. Det var tollergjengen som vi trente med før vi begynte med klikkertrening. De er veldig aktive og har deltatt i mange lydighetskonkurranser. Veldig morro å følge dem og se hvor langt de har kommet.
Ronny og Guro er samboere er veldig aktive i tollermiljøet. De arrangerte tollertreff før jul og har knyttet et stort nettverk gjennom dette.






Ronny og Mikkel i elite

Ronny var vår første instruktør i lydighet Jeg var helt uerfaren når det gjaldt hund og han hjalp oss i en vanskelig periode hvor Tim var en hyperaktiv ung kar.
Ronny kommer til å nå langt med Mikkel. Det er bare å være obs på den ekvipasjen!
De hadde desverre ikke dagen sin i dag. Det ble en del uheldige omstendigheter som gjorde at Mikkel falt ut.






Ronny i elite og Guro i klasse lll

Det som ble veldig pussig var at til tross for så mange startende og at de startet i hver sin klasse, endte Ronny og Guro samtidig i hver sin ring. Og de ringene var ved siden av hverandre!
Det ble ikke helt greit for Mikkel, som helt tydelig hørte Guro rope "stå" til Salsa. Han falt helt ut. Det påvirket nok også Ronny.
På bilde har jeg fanget både Ronny med Mikkel og Guro med Salsa samtidig, i hver sin klasse og i hver sin ring.




Guro og Salsa i klasse lll

Guro og Salsa endte som nummer 9 av 21 startende. De fikk to nuller og tredje premie. Jeg synes de er flinke. Men bare vent...vi kommer etter med stormskritt!

Vi må bare lære en del nødvendig i forhold til baklengskjeding først!

Vi må også tilegne oss litt erfaring fra slike steder og det er vi i gang med.




Karianne med Zappa i klasse ll
Karianne og Zappa hadde nok ikke dagen sin de heller. Han falt en del ut og tempo ble etterhvert helt fraværende.
Jeg har begynt å tenke at det kanskje ikke er så farlig om en får 0. Det er jo bare å starte på nytt neste gang. Det viktigste må jo være å ha det gøy!
Hvis en står på og trener må en jo lykkes en gang!
Det var veldig inspirerende å se alle de som deltok i elite. Det var blandt annet folk som har vært på landslaget og som sikker kommer dit igjen. (Jeg har sett Trond Brustad og Bajazz!)


På torsdag starter Tim og jeg på trinn 3 i konkurranselydighet, med Steinar Johansen v Canis hundeskole. Om fjorten dager skal vi på shapingkurs en hel helg hos Camilla Lien. Vi har kommet med på klikkertrenerkurset hos Canis 2010. Tenker vi etterhvert skal få til like mye som mange av de vi så i dag! Håper å komme med på elitegruppa i lydighet....!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar